Laden...

info@ncbm.nl

ma. t/m vrij. 08.30 - 17.30 uur

035-7512019

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

VOEDING

De juiste brandstof voor gezond leven

Goede voeding is de sleutel tot een gezond lichaam en heeft direct invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het heeft talloze positieve werkingen op ons lichaam, zowel aan de binnen– als buitenkant. We voelen ons vitaal, hebben een betere nachtrust, kunnen ons beter concentreren, hebben meer energie en weerstand tegen infecties. Ook vertraagt het ons verouderingsproces. Verder blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat goede voeding kan helpen om ziekten als kanker, hart– en vaatziekten, auto-immuunziekten, dementie, diabetes en obesitas te voorkomen. Evenals psychiatrische aandoeningen (depressie, ADHD, autisme).

Een goed gevoed lichaam is beter bestand tegen stress en herstelt sneller. Veel voeding voedt niet maar vult slechts en mist een verzadigingsfactor! Ook al eet je elke dag biologische groenten, fruit en vlees. Door massaproductie vanaf de vijftiger jaren is de voedingswaarde van groenten en fruit soms wel tot 80% gedaald. Door intensief gebruik van de bodem door land– en tuinbouw, is de bodem veelal uitgeput en bevat onze voeding onvoldoende mineralen. Fruit wordt vaak onrijp geplukt, duizenden kilometers verscheept en in koelruimtes bewaard. Bij sommige groenten wordt geen gebruik meer gemaakt van aarde, maar van steenwol (isolatiemateriaal) om groenten op te kweken.

Gevolg is dat voedsel te weinig voedingsstoffen, vitamines, mineralen en vooral glyconutriënten (8 essentiële plantaardige eiwitsuikers) bevat. Daarnaast eet slechts 5% van onze bevolking de dagelijks hoeveelheid groenten en fruit. We krijgen kortom te weinig goede voeding binnen waardoor ons lichaam niet over voldoende/juiste brandstof beschikt om goed te kunnen functioneren en te herstellen. Mede ook door een tekort aan de essentiële plantaardige eiwitsuikers wordt de cel communicatie verstoord.

Preventie: Vanuit NCBM adviseren we 100% zuiver plantaardige voeding om de tekorten, die we allemaal hebben, aan te vullen. Hierdoor kan ons lichaam een gezonde balans krijgen waardoor we fysiek, mentaal en emotioneel in balans zijn.

REAL FOOD TECHNOLOGY / GLYCOBIOLOGIE.
Op basis van gepatenteerde Real Food Technology worden groente / fruit / planten verbouwd en moleculair verwerkt om het lichaam te voorzien van alle benodigde voedingstoffen. Baanbrekende vindingen en kennis uit de wetenschap Glycobiologie (8 essentiële natuurlijke eiwitsuikerstructuren (glycanen)) hebben geresulteerd in het kunnen zorgdragen voor een optimale cel communicatie. De communicatie die noodzakelijk is tussen cellen in ons lichaam en brein wordt hiermee mogelijk gemaakt, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt hersteld en gestimuleerd.

NCBM Advies
Ons advies met betrekking tot voedingssuppletie is altijd persoonlijk en op maat. Ieder van ons heeft een ander fysiek, mentaal en emotioneel gestel. In ons advies wordt hiermee rekening gehouden.


Glycobiologie

Voeding is de sleutel

Uw voeding is de sleutel tot een gezond leven. Het lichaam zit immers zo goed in elkaar dat het ziekte, ontsteking en indringers onschadelijk kan maken door middel van het geavanceerde immuunsysteem.

Uw lichaam kan dat goed zelf. Daar zijn weinig externe factoren voor nodig. Het enige wat het lichaam nodig heeft is de juiste brandstof (voeding) om de machine te laten lopen.

En dat is nu net waar het fout gaat. Onze voeding bevat sinds de 2e wereld oorlog extreem weinig voedingsstoffen, vitamines, mineralen en essentiële suikers. Ook al eet u elke dag biologisch groente, fruit en vlees, dankzij de massaproductie, zit het er niet meer in. Groente en fruit wordt te vroeg geoogst, genetische manipulatie ligt ten grondslag van de zaden, er is sprake van schadelijke besproeiing van de gewassen, en bij sommige groente wordt er niet eens meer gebruik gemaakt van aarde maar van steenwol (isolatiemateriaal) om groente op te kweken.

Wat is Glycobiologie ?

Glycobiologie is een baanbrekende wetenschap dat sinds 1988 gebruikt wordt om de discipline te benoemen die zich bevindt op het grensvlak tussen koolhydraatchemie en biochemie. Maar wat is glycobiologie nu daadwerkelijk?Het is eenvoudiger uit te leggen maar zo enorm complex dat (nog) niemand deze zeer ingewikkelde 'code' heeft gekraakt.

Glycobiologie vereenvoudigd

Ons lichaam is opgebouwd uit organen welke zijn uitgebouwd uit weefsels welke zijn opgebouwd uit cellen. Men schat dat we in ons lichaam een paar miljard cellen hebben. Deze cellen werken op een zeer bijzondere manier met elkaar samen. Cellen moeten namelijk communiceren over wat er moet gebeuren met de betreffende cel. Cellen moeten vervangen worden, gevoed worden, verdedigd worden, gereinigd worden etc. De cellen communiceren met elkaar d.m.v. zogeheten 'antennes' op het oppervlak. Elk van deze antennes zijn geheel bedekt met 'essentiële suikers'. Deze essentiële suikers zijn van onschatbare waarde en vormen de basis van glycobiologie.

\suiker.jpg

Er zijn ongeveer 200 suikers in de natuur aanwezig. Vele hiervan zijn slecht voor ons en we kennen allemaal de schadelijke witte suiker. Maar er zijn nog 8 andere suikers die essentieel zijn. Essentieel omdat ons lichaam deze niet zelf kan aanmaken in grote hoeveelheden (die nodig zijn).

De antennes aan het celoppervlak zijn dus volledig bedekt en opgebouwd uit deze essentiële suikers. Andere cellen 'lezen' deze antennes van elkaar af zodat zij kunnen communiceren. Op het moment dat 1 van deze suikers verkeerd zit ontstaat er miscommunicatie. Het begin van alle problemen m.b.t. lichamelijke klachten.

Dat is de wetenschap die glycobiologie heet.


Essentiële suikers

Al jaren horen we over essentiële aminozuren (uit eiwitten) en essentiële vetzuren (de onverzadigde vetzuren Omega 3,6 en 9). Pas sinds een aantal jaren wordt er ook regelmatig gepubliceerd over essentiële suikers. De wetenschap die zich hiermee bezig houdt is de Glycobiologie, de wetenschap over suikers. Het woord essentieel geeft aan dat deze stoffen van wezenlijk belang zijn, maar we ze zelf niet kunnen maken en dus zijn aangewezen op onze voeding. Het specifiek belang van deze essentiële suikers voor onze gezondheid op een rij:

1. Net als essentiële vetzuren en aminozuren zijn ook essentiële suikers van groot belang voor het goed functioneren van al onze cellen, dus voor alle lichaamsprocessen. Niet voor niets bevat moedermelk heel veel essentiële suikers.

2. Essentiële suikers zijn specifiek nodig om alle communicatie tussen cellen in ons lichaam en ons brein mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan ons immuunsysteem; als er een bacterie is moeten alle cellen die ermee te maken hebben zo spoedig mogelijk weten wat ze moeten doen. Zonder goede communicatie van cel tot cel kan het zijn dat foute bacteriën niet worden aangevallen of dat juist lichaams eigen cellen voor “ fout” worden aangezien. Snelle communicatie is van het grootste belang. Door middel van deze communicatie kan ons lichaam de homeostase weer herstellen zodat we optimaal energiek en gezond kunnen zijn/blijven/worden.

3. Essentiële suikers vormen als het ware “antennes” op onze celwanden zodat cellen met elkaar kunnen “praten” en elkaar kunnen informeren zodat de juiste “acties” in werking worden gezet.

Essentiële suikers zijn ook een zeer belangrijke schakel in ons spijsverteringskanaal.

* Ze zorgen dat de barrièrefunctie van onze slijmvliezen in het spijsverteringskanaal optimaal blijft. Deze functie is uitermate belangrijk omdat genoemde slijmvliezen toxines en “lichaamsvreemde” stoffen tegenhouden. Niet intacte darmslijmvliezen kunnen uiteindelijk een “lekke” darm veroorzaken. Dit zou volgens sommige wetenschappers wel eens de grootste oorzaak van onze vele ontstekingsziekten kunnen zijn.

* Bovendien zijn onze (darm)slijmvliezen eigenlijk het “puntje op de i” als het gaat om de uiteindelijke vertering van voedingsstoffen. De “finale” afbraak van voedingsstoffen gebeurt via de darmslijmvliezen. Door jarenlange beschadigingen van de darmslijmvliezen ontstaan er vaak tekorten aan voedingsstoffen, hoe gezond het voedingspatroon ook is. De meest voorkomende tekorten zijn: vitamine A, D, E, B12, jodium, selenium, zink, ijzer (daarom regelmatig een te laag HB), chroom en mangaan. Heel toevallig zijn dit ook de voedingstoffen die veel Nederlanders tekort komen. Wellicht zijn niet-intacte darmslijmvliezen voor een groot deel van de bevolking een aandachtspunt.

* Onze spijsvertering fungeert als een soort netwerk van raderen. Elk radertje moet naar behoren functioneren om de uiteindelijke voedselvertering mogelijk te maken. Hier is veel communicatie voor nodig omdat elk spijsverteringenzym/-sap op het juiste moment aanwezig moet zijn. Je speeksel communiceert al met je alvleesklier als je eten zich nog in je mond bevindt.

Helaas zijn de meeste voedingsmiddelen die deze essentiële suikers bevatten maar mondjesmaat in onze voeding aanwezig. Glucose en galactose zijn daarentegen in overmaat aanwezig. Ons lichaam kan van uit Glucose en galactose eventueel ook andere essentiële suikers maken, maar dit kost veel energie, veel enzymen en veel vitamines en mineralen. Daardoor verloopt omzetting bij veel mensen niet optimaal. Bovendien is het gros van onze groente en ons fruit niet meer zongerijpt waardoor er veel minder essentiële suikers in zitten. En als laatste hebben we gezonde darmen nodig om ze te kunnen omzetten en opnemen. De hoogste tijd dus om aandacht te hebben voor essentiële suikers in ons eetpatroon. Er zijn inmiddels ook supplementen die alle acht essentiële suikers bevatten! (Laat u informeren via een van onze locaties of neem rustig een kijkje in onze webshop).